Steun ons en help Nederland vooruit

Nicole Lolkema-Seifert

Commissielid

Driebergen-RIjsenburg

Jeugd

Ik ben 48 jaar en opgegroeid in het mooie Limburg. Met veel groen om mij heen heb ik een fijne onbezorgde jeugd gehad met lieve ouders en vrienden. Al vroeg had ik interesse in mensen, hun achtergrond en drijfveren. Als jonge tiener wist ik het zeker; ik vertelde mijn moeder dat ik psychologie wilde studeren. Op feestjes van mijn ouders hoorde ik vaak dat ik dat maar niet moest kiezen: “Daar kun je geen droog brood mee verdienen”. Gelukkig lieten mijn ouders mij vrij en kreeg ik van hen alle steun. Ik nam mijn eigen besluit.

Studie en werk

Na mijn studie psychologie in Utrecht ik jaren gewerkt als selectie psycholoog bij de Nederlandse politie. Uitdagend en belangrijk werk, vanwege het feit dat jij mede bepaalt wie er geschikt is voor het politievak. Integriteit en stressbestendigheid waren belangrijke competenties om uit te vragen. Met veel plezier kijk ik terug op dit werk en alle mooie ontmoetingen met mensen met verschillende achtergronden en culturen. Het begrip integriteit heeft mijn interesse en ik hecht er zelf groot belang aan. Integriteitsgevoel is essentieel om verbinding te maken met anderen. Ik daag mij zelf altijd uit om zonder oordeel naar mensen te kijken. Ik sta graag klaar voor anderen en wordt gewaardeerd door anderen voor mijn eerlijkheid.

Avontuur en ondernemerschap

Het avontuur aangaan, in zijn voor nieuwe uitdagingen en niet bang zijn voor het onzekere brengt mij op vele mooie onbekende plekken. Zo heb ik meerdere keren in het buitenland gewoond en gewerkt. Mijn afstudeerproject gedaan in de Verenigde Staten en later met mijn gezin twee jaar in het Verenigd Koninkrijk gewoond. Het avontuur heeft mij enkele jaren geleden tot het parttime ondernemerschap geleid. Ik heb gewerkt als leidinggevende bij kinderdagverblijf De Wolkenwagen in Driebergen. Later als projectmanager en eventmanager bij ANWB en Nutricia Research. Daarnaast heb ik altijd ruimte gehouden om mijn professionele werk te combineren met maatschappelijke inzet.

Groen en inzet

De groene rijkdom die ik beleefde als kind heeft er zeker voor gezorgd dat mijn woonkeuze na omzwervingen in het buitenland viel op Driebergen. Ik woon hier nu 11 jaar samen met mijn lieve man en twee mooie tieners. Een prachtige plek waar ik mij dagelijks verwonder over de natuur. Dit en mijn achtergrond motiveren mij om goed voor natuur en klimaat te zorgen. Ik ben fan van “natuurlijk” tuinieren en reis zoveel mogelijk met de fiets. Reizen die ik moet afleggen onder de 15 km. Verplicht met de fiets! Niet alleen omdat het schoon en duurzaam is maar ook omdat fietsen een positieve bijdrage levert aan onze gezondheid. Lange afstanden? Met OV of elektrische deelauto. Ik zet mij in voor natuur en groenbehoud en streef naar een beter klimaat. Ik geloof in de kracht van “samen” en spoor zoveel mogelijk mensen aan mee te doen. Ik wil bereiken wat nodig is voor toekomstige generaties. Belangrijke thema’s zijn sport, gezond leven in een mooie en “rijke” leefomgeving voor iedereen.

D66

In 2014 ben ik lid geworden van D66. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ben ik bestuurslid bij de D66 afdeling Utrechtse Heuvelrug geworden waar ik verantwoordelijk was voor communicatie en campagne. Ik heb veel campagnes gedaan, voor gemeenteraadsverkiezingen, Provinciale Staten verkiezingen en Landelijke Tweede Kamer verkiezingen. Na de bestuurstermijn van 7 jaar, ben ik commissielid geworden met portefeuille samenleving. Ik wil een maatschappelijke bijdrage leveren en via de raad kan ik dat effectief doen.

Gemeenteraad

Het eigen karakter en identiteit van alle dorpen vind ik waardevol. Inspraak en medezeggenschap van inwoners is belangrijk. Het zorgt voor welzijn, verbinding en het in stand houden van een samenleving. Steeds meer komt de nadruk te liggen op zelfredzaamheid en dat heeft eigenbelang boven het belang van de gemeenschappen geplaatst. Onvermijdelijk leidt dit tot een eenzame wereld. Inwoners moeten zich gezien en gehoord voelen en er moet geïnvesteerd worden in de infrastructuur van gemeenschappen.

Met veel plezier zet ik mij hiervoor in! Mocht je meer van mij willen weten?

Heb je vragen over iets wat jou bezighoudt in je woonplaats? Wil je met mij meedenken op thema’s? Aarzel niet mij te mailen via nicole.lolkema@d66heuvelrug.nl

Meer van Nicole Lolkema-Seifert