Steun ons en help Nederland vooruit

Johan Klaassen

Commissielid, Fractiesecretaris a.i.

59 jaar

Amerongen, 06 - 5100 9634

Een prachtige, groene en rustige woonomgeving met goede voorzieningen en een open samenleving. Goede scholen, adequate medische voorzieningen, aandacht voor de toekomst en de mogelijkheid om zelf de ideale samenleving mee gestalte te geven. Zo leest het D66 Utrechtse Heuvelrug verkiezingsprogramma en dat is ook waar ik in geloof en waar ik graag actief aan mee wil werken om het te realiseren.

Ik woon sinds 2002 in Amerongen samen met mijn Britse/ Nederlandse vrouw Jan en een van mijn drie volwassen kinderen.

Opgeleid als ICT specialist heb ik meer dan 25 jaar bedrijven in binnen en buitenland geholpen hun bedrijfsprocessen te veranderen en te verbeteren. Ik heb bedrijven opgezet in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk en de eer gehad om te mogen samenwerken met vele culturen anders dan de onze. Ik heb een Masters in Business Administration van de universiteit van Liverpool in Engeland en ben sinds 2016 een geregistreerd mediator.

Ik geloof in verandering. Stilstaan is achteruitgaan. Zorgen dat verandering verbetering wordt, is de uitdaging en daarbij zijn voor mij mijn lessen uit het verleden essentieel. Verandering is tegen de natuur van de mens maar maakt het juist ook een uitdaging om mensen mee te nemen.
Zo meenemen dat men denkt en voelt dat het hun eigen beweging voorwaarts is en niet een opgelegde dwang. Zelfbeschikking en zelfreflectie zijn voor mij kernbegrippen.

Als mediator weet ik veel te goed dat verandering gepaard gaat met conflict en weerstand. Dat is niet erg. Het is erg als het niet wordt uitgesproken, niet beleefd.
Daar ligt ook mijn rol, mensen bij elkaar brengen en samen dingen, die onmogelijk lijken, te realiseren.

Duurzaamheid gaat voor mij verder dan alleen Milieu en Energie; het geld ook voor onze Samenleving. Niet de weggooi samenleving die we kennen, maar een die gebaseerd is op respect en wederzijds vertrouwen. Ook in de politiek. Een uitdaging maar hen die mij kennen weten dat ik niet snel opgeef op dit gebied.

Portefeuilles:
Openbare Orde & Veiligheid (Coffeeshop), Integrale Handhaving, Evenementen, Vreemdelingenzaken, Asielzaken en Nieuwkomers, Communicatie, Bestuurlijk opdrachtgever Zorg & Veiligheid, Vastgoed & Grondzaken, Financiën & Inkoop, Begraafzaken, Woonwagenbeleid, Agrarische Zaken & Natuur (incl. dierenwelzijn) en Nationaal Park, Dienstverlening, waaronder Burgerzaken, Personeel & Organisatie, inclusief verduurzaming eigen organisatie, Economische Zaken, Recreatie & Toerisme, ICT,  Auditcommissie

Meer van Johan Klaassen
Samen zijn wij de Utrechtse Heuvelrug
- Johan Klaassen