Steun ons en help Nederland vooruit

Amerongen is echt niet leuk maar we wonen er zo fijn…..

‘Gezamenlijk Masterplan Erfgoededucatie’ : De Stad als verhaal. Dit is een initiatief in Rotterdam.

Het Masterplan richt zich op kinderen van 4 tot 18 jaar. Niet het verleden, maar het heden is de insteek. Actuele verhalen worden verbonden met de historie. De bedoeling is om samen met het onderwijs doorlopende leerlijnen te ontwikkelen waarbij de kinderen centraal staan.

Cultuureducatie, onderwijs over cultuur en cultureel zelfbewustzijn. Die wezenlijke dingen.

Deze informatie en meer kunt u vinden op www.kc-r.nl

Wat een passend project om het visioen van cultuur en jeugd in de gemeente Utrechtse Heuvelrug body, handen en voeten te geven. Het begin,  De Vrede van Utrecht, is er.

Altijd, overal, is cultuur het beste en zuiverste recept om een gefragmenteerde gemeenschap te helpen om een nieuw elan, nieuwe inspiratie te vinden. Het is tijd nu het verlies van de samenhang en het verlies van de identiteit van de oude dorpen te accepteren als vaststaande feiten.

Verlies door de schaalvergroting, waar nog niets positiefs voor in de plaats kwam. De boekhandel waar ‘Le Monde” werd verkocht is weg en de meeste vrienden zijn vertrokken. Bij iemand achterom lopen of even wat kinderen stallen, hier in het centrum van Amerongen is dat onmogelijk.

Huizen worden bewoond door oude mensen of staan leeg. Het Masterplan Erfgoededucatie is niet de oplossing, maar voelt als een inspirerende stap op een goede weg.

Ik dacht ook aan de eigenlijk zeer voor de hand liggende optie van een ‘Artist in Residence’ plek.

Een locatie waar jonge kunstenaars een periode mogen werken en wonen en tot slot het resultaat van die periode kunnen exposeren en bespreken.

Eenvoudig en inspirerend, toch?

Katri

 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018