Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Huiskamerdebat: De democratie van nu

Dinsdag, 22 januari 2019

Wij willen de democratie versterken en verbreden, dat inwoners meer betrokken raken bij de (lokale) politiek. Dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Mee te doen bij besluitvorming op alle verschillende manieren: van landelijk ...

Wij willen de democratie versterken en verbreden, dat inwoners meer betrokken raken bij de (lokale) politiek. Dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Mee te doen bij besluitvorming op alle verschillende manieren: van landelijk tot lokaal, van verkiezing tot burgerbegroting. Door inwoners te betrekken, zal het vertrouwen in bestuur en politiek toenemen. Betrokkenheid maakt beleid inzichtelijker en maakt iedereen bewust van het feit dat we onze democratie moeten koesteren.
In afgelopen jaren hebben we in de gemeente Utrechtse Heuvelrug mooie stappen gezet om inwoners meer te betrekken bij een veelheid aan onderwerpen. Maar het kan nog veel beter. Raadsprogramma’s in 2014 en 2018, een andere werkwijze van de Raad, veel ruimte voor bewonersinitiatieven en een online inwonerspanel zijn voor D66 Utrechtse Heuvelrug nog maar een begin om meer inwoners te betrekken bij de besluitvorming in onze gemeente. Welke kansen ziet u?
Tonko van Leeuwen, coördinator van het project Democratie van Nu van D66 zal een inleiding houden. Daarna volgt een debat over wat voor de (lokale) politiek wenselijk en mogelijk kan zijn om onze (lokale) democratie verder te vernieuwen.
Welke mogelijkheden ziet u om de (lokale) democratie te verbeteren? Deel ze en praat mee.

Alvast inlezen op dit onderwerp? Dat kan door deze resolutie te lezen.

22 januari

20:00 uur

Cantina in Cultuurhuis Pléiade
Kerkplein 2
3941 HV Doorn

Thema

Toegankelijke en transparante democratie

De inwoners staan centraal. Iedereen moet kunnen meedenken, meedoen en meebeslissen. D66 Utrechtse Heuvelrug staat voor democratische vernieuwing, transparantie en samen durven experimenteren.

Lees meer