Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 november 2021

Bestuurswisselingen

Na 7,5 jaar voorzitterschap heeft Michiel Otto de voorzittershamer overgedragen aan Elisabeth van Oostrum. Michiel heeft D66 Utrechtse Heuvelrug de afgelopen jaren op een meer dan adequate en menselijke manier geleid.  Hij was als voorzitter altijd te bereiken, zowel voor de medebestuursleden maar ook als sparringpartner voor de raadsfractie. Hij kon als voorzitter de zaken loslaten en ook inspringen als nodig. Hij wist goed het evenwicht tussen efficiënt en gezellig te bewaken.
Karin Oyevaar (fractievoorzitter):
” Rust en vertrouwen. Dat zijn de eerste woorden waar ik aan denk bij de samenwerking met Michiel. Als ik ergens over wilde sparren, kon ik altijd bij hem  terecht, maar verder gaf hij de fractie alle vrijheid  om het raadswerk in te vullen zoals wij dat juist achtten. Ik heb dat bijzonder in hem gewaardeerd en kijk dan ook terug op een  fijne samenwerking.”

De komst van Elisabeth van Oostrum brengt veel bestuurlijke ervaring en een lange staat van dienst binnen de partij mee. Ze was raadslid in de voormalige gemeente Leersum en van 2006 t/m 2014 wethouder in de Utrechtse Heuvelrug. Momenteel is ze lid van het hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond en bekleedt diverse andere bestuurs- en toezichthoudende functies in het sociaal domein. Met Elisabeth krijgt een bestuur een gedreven voorzitter en de fractie een prima ‘sparring partner’.
Karin Oyevaar (fractievoorzitter):
“Gelukkig heeft Michiel een goede opvolger gevonden. Ik feliciteer Elisabeth van Oostrum van harte als nieuwe voorzitter. Welkom terug! Ik zie ernaar uit om de komende jaren met Elisabeth samen te werken.”

Ook hebben we afscheid genomen van onze penningmeester Hubert van Zanten. Deze heeft zich kandidaat gesteld voor de raad. Hubert heeft 6 jaar in het bestuur gezeten en al die jaren goed op het budget gepast. Daarnaast een bevlogen bestuurslid die we te allen tijde konden inzetten voor welke actie dan ook!  Vervanger van Hubert is ad-interim Ivar van der Loos.