Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 september 2021

In memoriam Jan Willem van Dongen, oud-wethouder D66

Zondag 26 september jl. bereikte ons het droevige bericht dat Jan Willem van Dongen veel te vroeg op 62-jarige leeftijd is overleden. Jan Willem was vanaf 2014 drie jaar wethouder voor D66 in de Utrechtse Heuvelrug.

Komend van buiten de gemeente deed hij zijn best om zich de ‘ins en outs’ van de Heuvelrug snel eigen te maken. Door ziekte en persoonlijke omstandigheden kon hij zijn termijn niet volmaken en keerde hij terug naar zijn vroegere woonplaats Dordrecht. Binnen de partij stond hij bekend als een betrokken D66’er op wie je altijd een beroep kon doen. D66 heeft veel te danken aan Jan Willem. Hij heeft in Dordrecht vele jaren in de raad gezeten. Hij was vicefractievoorzitter in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daarnaast werd hij door het Landelijk Bestuur regelmatig op pad gestuurd voor ondersteuning van lokale en regionale afdelingen. Jan Willem ontving in 2011 uit handen van Alexander Pechtold de erepenning van D66. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Bestuur en fractie D66 Utrechtse Heuvelrug