Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 juni 2021

Lennart van der Burg vertrekt, maar blijft zich inzetten voor het klimaat

Vandaag heeft Lennart medegedeeld om per maandag 12 juli 2021, deze laatste raad voor de zomer,  te stoppen als gemeenteraadslid.

Elk besluit toetsen of het toekomstbestendig is voor de volgende generatie
De afgelopen 2 jaar, sinds 27 juni 2019, heb ik mij met veel plezier ingezet als volksvertegenwoordiger. Zoals iedereen weet gaan onderwerpen klimaat & duurzaamheid D66 en mijzelf  aan het hart. Duurzaamheid, of volhoudbaarheid, is een absolute randvoorwaarde. Alles wat we nu met zijn allen doen, zou ten goede moeten komen aan de toekomstige generaties en niet ten koste van hun toekomst. Niet pas in 2050, maar vandaag, of eigenlijk al gisteren. Het is geen los onderwerp, het komt overal terug, in alle sporen. Ruimte, bestuur en middelen en samenleving. Vanuit D66 heb ik mij met name sterk gemaakt voor een ambitieus gemeentelijk klimaat beleid, extra inzet voor duurzame energie, en energie besparing, aandacht voor de effecten van de toenemende droogte, vermindering  van de hoeveelheid restafval en samen met bewoners, bedrijven en organisaties te gaan werken aan een lokaal Klimaat akkoord voor de Utrechtse Heuvelrug. Ik heb er alle vertrouwen in dat de D66 fractie met dezelfde inzet en energie zorgt dat we als Utrechtse Heuvelrug voorop gaan lopen in verduurzaming.

Waarom dan stoppen?
De reden van mijn vertrek. Door de uitbraak van het Corona virus heeft de afgelopen anderhalf jaar ons leven grotendeels digitaal plaats gevonden. De wens is bij ons ontstaan om als gezin weer het leven te ervaren, terug te gaan naar de basis en naar buiten, en anderen te inspireren hoe je met minder ook geweldige ervaringen kan maken. We gaan met de fiets en de tent een half jaar fietsen door Europa. Beginnen in Doorn en dan via de Rijn en Donau, de grens van het Romeinse Rijk, naar de zwarte zee. Naast dat deze reis een unieke ervaring is voor het gezin willen we ook aandacht vragen voor klimaatverandering en de prachtige natuur in Europa laten zien. De reis zal te volgen zijn via een blog (volgt nog).

Bedankt! Rest mij iedereen te bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen de afgelopen 2 jaar. Ik hoop dat in de toekomst weer bij te kunnen dragen aan het progressieve groene geluid in de raadzaal van de Utrechtse Heuvelrug.