Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 7 juni 2020

Bescherm onze groene gemeente!

Ingeborg woont met veel plezier in Leersum. De bosrijke omgeving vindt ze de prachtigste plek in de wijde omtrek! De door droogte veroorzaakte schade aan planten vindt ze dan ook vervelend om te zien. Ze ziet de groene omgeving van de Utrechtse Heuvelrug  de afgelopen jaren langzaamaan verpieteren.

D66 vindt de uitdroging van onze groene gemeente óók eeuwig zonde! Daarom willen we snel maatregelen nemen om onze mooie gemeente ook voor komende generaties te behouden. Het duurzaam opwekken van energie is hierbij van groot belang.

Daarom zijn wij blij dat onze gemeente vóór 2030 een significante bijdrage wil leveren aan het opwekken van duurzame energie, samen met andere gemeenten in de provincie Utrecht. Om deze keuzes nog meer kracht bij te zetten wil D66 óók inzetten op energiebesparing, zonnepanelen op daken stimuleren, en biodiversiteit gedurende het proces verbeteren.

Wij willen ook graag met ú samenwerken om onze gemeente in 2035 klimaatneutraal te maken. Wilt u meer weten over hoe u, of uw organisatie, kan bijdragen aan een mooie, groene toekomst? Lees dan hier verder.

Wilt u meer weten over het voorgestelde beleid over duurzame energie? Lees dan hier verder.