Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 november 2019

Meer zonnepanelen op schooldaken!

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug willen we, gezien de schaarse ruimte, onze daken zoveel mogelijk benutten voor zonne-energie. Uit een recent gepubliceerde benchmark blijkt dat slechts 1 op de 20 daken (5%) voorzien is van panelen.

Veel scholen hebben geschikte daken voor zonnepanelen. Op dit moment hebben echter landelijk slechts 1.000 scholen zonnepanelen, de overige 6.000 nog niet.

Daarom heeft minister Ollongren begin oktober scholen in heel Nederland een brief gestuurd om aan de slag te gaan met de zogenaamde Schooldakrevolutie2: een initiatief dat moet zorgen voor fors meer zonnepanelen op schooldaken. De minister heeft samen met een aantal banken een fonds opgezet van 100 miljoen euro. Er ligt nu een kans om hier op in te gaan!

Lees raadsvragen die Lennart stelde hier!