Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 juni 2019

Vragen over de ontwikkelingen rondom het Henschotermeer

Op 3 juni kreeg de gemeenteraad een raadsinformatiebrief toegezonden over de nieuwste ontwikkelingen rond het Henschotermeer. De fractie van D66 waardeert het dat het college de raad op deze manier heeft geïnformeerd, maar maakt zich wel zorgen over de manier waarop er met omwonenden en buurbedrijven is gecommuniceerd. Dit is, volgens hen, nauwelijks tot niet gebeurd. En dat terwijl de exploitant vorige zomer, na wat communicatieve missers, beterschap beloofde op dat gebied.

We vragen ons ook af of op welke manier inwoners en andere belanghebbenden betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe plannen en, meer specifiek, of er overleg is geweest met de omliggende verblijfsrecreatieterreinen, natuurorganisaties en inwoners(groepen).

De inhoud van de plannen heeft in de omgeving voor behoorlijk wat onrust gezorgd. En dat is begrijpelijk, want op de presentatie van vorige week bleek dat de exploitant heel wat van plan is. Om een voorbeeld te noemen: een hal van 2500m2,waar bv. autoshows kunnen worden gehouden, maakt onderdeel uit van de plannen. Net als de mogelijkheid voor 40 campers en 25 vakantiehuisjes, zodat er in de toekomst op het terrein kan worden overnacht.

Voldoende reden om komende donderdag vragen aan het college te stellen over deze ontwikkelingen. Om de natuurkwaliteit en rust van het Henschotermeer voldoende te blijven borgen, kunnen we immers niet kritisch genoeg zijn.

https://heuvelrug.notubiz.nl/document/7751116/1/190627_vragenuur_d66_henschotermeer