Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 10 maart 2019

Kies de ZOUTschrijver 2019

De shortlist voor de ZOUTschrijver 2019 is bekend: Ronald van der Pol, Soraya Vink, Martin Boetselaar, Ingrid Hoogendijk en Marian Rijk maken kans om dit jaar de titel te winn en. Voor de zevende keer al weer wordt de verkiezing ‘ZOUTschrijver van het jaar’ georganiseerd voor schrijvers die wonen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude en Wijk bij Duurstede. Tot 26 maart 2019 kan het publiek meestemmen op één van de boeken van de shortlist. De uitreiking vindt plaats op woensdagavond 3 april 2019 tijdens Boek&Bal in het Cultuurhuis in Doorn. Stemmen kan via de website van ZOUTschrijver.

In 2012 werd de eerste verkiezing ZOUT schrijver gehouden op initiatief van D66 Utrechtse Heuvelrug en bibliotheek Z-O-U-T.  Inmiddels is het een terugkerende happening  waar jaarlijks rond de 20 titels voor worden aangemeld Ondertussen is het een terugkerende happening waar jaarlijks rond de twintig titels voor aangemeld worden. Het schrijversnetwerk is ondertussen uitgegroeid tot meer dan honderd schrijvers. Hun werk varieert van (streek)geschiedenis, thrillers, jeugdboeken, informatieve en wetenschappelijke boeken, maar ook poëzie en prentenboeken.